TUMBLR

contact:

lahteenmakipia@gmail.com

instagram:

ppiamaria

tiistaina, joulukuuta 27

tonnisata mukavalokuvaajat täysautomaatilla

Nonii tämä on sitten reilua liioittelua. En valita siitä että ihmiset saa kameran. Valitan siitä että kuvat on vinoja ja kuvattu automaatilla. Jostai pakko alottaa, kylkyl mut sama teksti menee kans joihinki jolla kamera ollu jo vaikka pareisen vuotta. Löysätkää, läppä on jees, ja kaikki on hassua.


ELI toisinsanoen kaikki te jotka saitte 1100d, iphone instagramilla ja muuta jännää.
(Tässähän ei oo mitää pahaa, onnekkaita olette, hopealusikka suussa ja sillee)
Okei nii ne tonnisataset.
MÄ EN HALUA että kaikki mukablogit täyttyy kohta vinoon täysautomaatilla ja salamalla otetuilla kuvilla linssisuojista, jääkaappistarbuckseista, teidän pikkupikku porvariperheen spanielista ja mukataiteellisista kukka/piparkakku/lumeen hautautunut kukka/kynttilä jnejnejne muuta vastaavaa yhtä kaunista.

Siskon kanssa ikuisien vihojen ja ärsytysten kans kuvailtiin teille pientä tutoa et miten ETTE KUVAA IKINÄ MILLOINKAAN teillä on se hemmetin pikkujärkkäri, käyttäkää sitä sen kaikilla äärivoimilla, älkää raiskatko salamaa ja autotarkennuksia.

Photobucket
ai sulla on canon ? Ja siinä tuli mukana linssisuojus ? Ihan tosi ????

Photobucket
Et edes tykkää kahvista muttahei, mainstreamhipster starbucks on must !

Photobucket
automaattisalama on kiva.

Photobucket
Salakuva kaverista kamalalla taustalla vain jotta oma blurrattu naama (... en edes alota tästä) näyttää paremmalle.

Photobucket
taidetta(ko) ? täs kohas mulla napsahtaa. Ai teillä on kukka ? Otit siitä taidekuvan. Lataat parhaas tapaukses sen facee ja saat kakskyt tykkäystä ja 15 kommenttii et "OMGLOL HEY sun pitäis niiiiiiin olla valokuvaaja !!!"

Photobucket
Jouluista taidetta automaatti salamalla. Ja sit sillä automaatti makrolla. Mikä meni väärin ? EI EI EI  

MULLA NIIN KIEHUU.
okei tajuun et kaikki ei oo mitää ryan garrisoneja tai hannes heikuroita, mut ihan tosi.
YRITTÄKÄÄ EDES. MIKSI TEILLÄ EDES ON SE JÄRKKÄRI SITTE ?

Pikku ohjeistusta.

-Älkää kuvatko sillä täysautomaatilla. Ihan tosi. Käyttäkää vaikka sitä P:tä jos ei muuta. Ponnauttakaa salama ylös ku sitä tarvitaa. ei muuten.

-F on aukkokoko. Mitä isompi luku (no vaikka 22), sitä pienempi aukko. Mitä pienempi aukko sitä tarkempi se tausta on. Ku aukko on pienempi, valotusaikaa pidemmäks, koska valolla menee pidempi aika kulkee sinne kennolle. Ja logiikalla pieni aukkoluku on sit isompi aukko, valo menee kennolle nopsaa, eli valotusaika voi olla lyhempi. Mitä isompi aukko sitä enemmän syväterävyyttä. Logic, gotta love it.

-No se salama. Käyttäkää vaan tarvittaes, ja vaik site, et aukko isolle, valotusaika pitkäks (2"5) ja nyt salama ylös. Tulee paljon paljon pehmeempää ja kaikki huoneen omat valot heittää kivaa valoa ja sävyä.

-OTTAKAAA NE KUVAT SUORAA, ETTE HEMMETTI VÄÄNTELE SITÄ KAMERAA KU JOKU VIIKSIAMIS AUTONRATTIA.

-ISO -luku on taas sit näin. Mitä isompi ISO (1600-6400), sitä valosampia kuvia, mut ne on myös normaalia rakeisempia. Pieni ISO, tummempi, selvempi. Logiikkaa taas.

-Viimeseks. Mä tiedän että teillä on peili. Ja sen kautta voi ottaa sillä autosalamalla kuvan. MUTTA ÄLKÄÄ. Kaikki on myös nähny canonin linssisuojuksen. Ja starbucksin.

Havannoillistan viel. 
Täs on mä
joka kerta ku nään jotai yllämainittua.
Älkää siis edes alottako
Photobucket

44 kommenttia:

 1. AHAHAHAH YOU JUST MADE MY FUCKIN' DAY!!!!!!!!!1
  ei herrajumala :-------------D hahaha tää oli niiiin huippu huhuhuuuuuuuuuuuuuu

  VastaaPoista
 2. tää on niin loistava, nauroin erityisesti tolle KU JOKU VIIKSIAMIS AUTONRATTIA. hauskaa.

  VastaaPoista
 3. hahhah i know the feeling,naureskelin vaan ku luin tätä,niiin totta :D se on aina yhtä ihanaa ku joku sun facebook kaveri,12v, laittaa sen "canon1100d" kansioon täyteen tommosia salamal raiskattuja kuvia<3333

  VastaaPoista
 4. maksaa 350€~ hopealusikka missä?

  VastaaPoista
 5. ei tainnu omat joululahjat miellyttää

  VastaaPoista
 6. tämän pointti ei siis ollut se että joku saa kameran jouluksi. Tonnisatanen on vaan esimerkki. Varmasti hyvä kamera, en lähde kieltämään. Oikeesti oon ihan suunnattoman ilonen kaikkien puolesta jotka on saanu uuden kameran ! Tämä oli vaan pientä ohjastusta järjestelmäkameroihin. Joka on tarkotus ottaa huumorilla. Ja hei kysytki vielä, omat lahjat oli niin ihania, oikeesti objektiivin näkönen muki, ja ylipaljon suklaata oi oi oi

  VastaaPoista
 7. Mistäs sitä tietää käyttääkö joku täysautomaattia kun valokuvaa tomaattia. Ja mitäs sitten, sillä saa hyviä kuvia jos ei muuten ymmärrä kamerasta mitään. Niille kamerateenagereille pitää nauraa sillä ihminen on erittäin vahingoniloinen, itsekäs ja tahtoo aina olla muita parempi.

  VastaaPoista
 8. Oliko tämä tällainen, näin kasvoin/näin tekin kasvatte hyväksi järjestelmäkamerankäyttäjäksi -postaus?

  VastaaPoista
 9. hanna, postaus oli jossain määrin jälkimmäistä tyyppiä :D ja hei, jos ei tiedä kameroista mitään, miksi järkkäri ? HUUMORILLA KOKO TEKSTI LÄPI EIKÖJOOKO ?

  VastaaPoista
 10. ahahahah tää on kyllä nii totta, kaikki ne linssinsuojuskuvat<3<3<3<3<3 :-----DDD

  VastaaPoista
 11. Okei ehkä tässä postauksessa on jotain perää, mutta sitten taas, että no joo tiiä sitten.. Sanot, että miksi ostaa järkkäri, jos ei tiedä kameroista mitään? Sanompa vaan, että pokkarilla ei samanlailla säädöt onnistu. Siispä tuo esimerkki kamera on ihan oiva ensimmäiseksi ja kylläpä kyseisen kameran edeltäjä 1000Dllä tuli joskus kovasti kuvattua kaiken maailman kukat ja kärpäset. Kyllä, laitoin niitä esille (jälkeimpäin sanottuna, kyllä, ne oli kamalia). Kritiikki ja kokeilut kuitenkin opettaa. Tällä hetkellä itseltäni löytyy canonin parin tonnin ammattirunko (hinta ei ole pääasia, vaan se että edistystä on tapahtunut). Ja koko kommentin pääpointti on nyt se, että jostain on alotettava. Ne teinipeili kuvat on sitten erikseen, niitä en halua edes kommentoida:---D

  VastaaPoista
 12. Menenkin tästä valokuvaaman tomaattia linssisuojus sen päällä ja piirrän sille silmät, silloin siinä on tarinaa! Pia, ymmärrän mitä ajat takaa :D eihitsi toteutan oikeesti ton mun tomaatti-idean!! (:

  VastaaPoista
 13. Tää oli oikeesti tosi hyvä postaus, kiitos siitä. Ite sain lahjaksi ensimmäisen järkkärini Nikon D5100sen. Okei ehkä vähän turhan pramee ensikertalaiselle, mut järkkäriä halusin nimenomaan just sen luonnollisen valon kuvaamiseksi, enkä mitään salamahässäköitä. Noita P ja F "ohjelmia" oonki ihmetelly ja nyt ne alko valkenemaan mullekkin vähän paremmin. Pitäis varmaan joku kurssi käydä, mut kiitos että sä jaksoit jo valaista asiaa :D

  Onkse se, et meitsil on ensimmäinen joulu bloggajana vai mikä tää järkkäribuumi on? >.<

  Mä oisin kiinnostunu oppimaan lisää objektiiveista, joten jos jaksat ni tee ihmeessä postaus aiheesta.

  VastaaPoista
 14. onneks sulla on helvetin hyviä kuvia :DDDD (not)

  oot vaan kateellinen, itelläs on joku paskasamyang ja muita halpisputkia. osta kunnon optiikkaa äläkä lasinalusia niin sunkin kuvistas vois tulla jotain

  VastaaPoista
 15. Pakko myöntää että tunnistin itseni osittain.

  Mulla on juuri tuo kamera, se on ensimmäiseni. Olen käyttänyt autotarkennusta.
  Olen lisännyt ehkä tuhia kuvia fb, mutta en todellakaan saa mitään kommentteja ja koskaan en tuu saamaan mitään tollasta.

  Hei c'moon jostain kaikkien pitää alottaa ! ._.'

  VastaaPoista
 16. tää oli ihan vallanmainio postaus, olis cool jos tekisit sellasen postauksen, missä ois hyvii vinkkei / ohjeit järkkärin käyttöön. itellä ceos 1000d ja ilman salamaa ei tuu hyviä kuvia sisällä. mitä voisin tehä. kiitos :)

  VastaaPoista
 17. AHHAHAHAHAHAHAHAH HUIPPUA ja valitettavan totta joka ikinen tuntomerkki = amatöörikuvaajat :D:D:D ihanat naurut tästä <3

  VastaaPoista
 18. Shit. Taidat olla itse aikamoinen mainstreamhipster. Etkä muuten maininnut kuvien MUOKKAUKSESTA mitään. Ups, muokkaat itsekin siis aika paljon. En koskaan löydä kuvistasi sisältöä/tarinaa.
  NM Taidemaalari.

  VastaaPoista
 19. ihan vaan pikkuvinkkinä, että oot itte ollu joskus ihan samanlainen =D http://inspblogg.blogspot.com/2010/09/sita-saa-nuuhkia-mutta-sieraimet-ei-saa.html

  VastaaPoista
 20. http://i56.tinypic.com/2qk5nvs.jpg :)

  VastaaPoista
 21. Haha niin samoilla linjoilla! Ymmärrän, ettei ihminen itestään opi miksimään mahtikuvaajaksi, mutta esimerkiksi blogin perustaminen kameran saaminen myötä. Sitä ei kestä kukaan katella. Tosin Piiun mielipiteeseen sen verran eroa, että en itekkään juuri kuvaamisestä mitään tiennyt kun järkkärin ostin. Ainakin lähes tuntemattomia käsitteitä oli mm. aukko, valotusaika ja iso. Iskän järkkärillä olin automaatilla kuvannu ja kun sitten kesätyörahat sain kasaan ja järkkärin ostin niii siitä lähti oikeestaan vasta oppiminen. Oon alusta asti kuvannu manuaalilla tolla ekalla ja nykysellä järkkärillä Nikonin D60 (ehkä nikonin alkeellisin järkkäri). Siitä sitä on vaa opittu ja vaikken itserakkaaksi itseä luonnehtiskaan nii ainakin luulen jotain oppineeni. Ah, toi sun avautuminen oli nii makee! :D

  VastaaPoista
 22. Moi, olen Sami Lahden kapakasta, ja riippumatta mun valokuvauskokemuksen vähäisyydestä, olen sekä toteuttajana että arvostelijana sua valovuosia edellä.

  Sen lisäksi, ettet ymmärrä, että mikäli kuvaan liitetään tekstiä, on kirjoitetun tekstin oltava kieliopillisesti oikein, et mitä ilmeisemmin noteeraa postauksesi itseironiaa.

  Blogisi on nimittäin täynnä esimerkkikuviisi verrattavissa olevia otoksia.

  On irrelevanttia, käytetäänkö kuvattaessa pop-uppia tai automaattitarkennusta (miksi ihmeessä tämä olisi synti? Selitätkö miten urheilukuvaaja ottaa kuvia ilman autoa?), jos kuvauksen taso on aina sama.


  Kuten tulet tulkitsemaan, en väitä, ettäkö kaikki otoksesi olisivat huonoja. Blogissa nähdyistä suuri osa on, enkä minä oikein ymmärrä mikä sinusta tekee niin erityisen.

  Valokuvaajan nimi ei tule, ainakaan oksettavalla fontilla koskaan kuvaan, vaan EXIF-dataan.

  -En vastaa mistään kirjoitusvirheistä vain, koska kritisoin omiasi.-


  Terveisiä kaikille!

  VastaaPoista
 23. Jaha! väärä blogi jäi auki hahahahahahahahha

  VastaaPoista
 24. hhahahaha miten onnistuin tekee kahesta ihmisestä hybridin...

  VastaaPoista
 25. hahaa täysin oikees et mul on ollu samanlaisia kuvia ollu joskus, mut mä yritän säästää muut ihmiset siltä häpeältä. Been there, done that, olkaa kiitollisia tästä. Mä en kritisoi, mä pelastan :D ja sami, ekan kommentin tajusin, ja kirjakieltä en meinaa alkaa vääntää, mut noi kaks muuta kommenttia meni ohi ja lujaa !

  VastaaPoista
 26. päivän naurut postauksesta ja kommenteista, siis aivan loistavaa :D !!! ja veikkaan että sun pointti oli tosi paljon just siinä kun jos ''ei osaa kuvata'', ja sit laittaa ne kuvat esille, eli siis vaik blogittaminen. ja ethän sä tässä mainitse että oisit ite jotenki erityinen vaikka joku niin väitti. et sano että oisit paras, mut ootsä parempi kuvaaja ku noi esimerkkikuvien kaltasia kuvia ottavat. ja älkää repikö silmiänne, tää oli oikeesti pelastusta uusille kuvaajille. ja muutamat mainittiki että pakkohan jostain on lähtee, ja niin säkin oot tehny, ja nyt vaan autat muita. cmoon ihmiset ottakaa tätä postausta läpällä ::D

  VastaaPoista
 27. Sen sanon vaan, että monet monet ammattikuvaajat kuvaavat vinoon, mut sen tekeminen oikein vaatii harjottelua :-) - Enya

  VastaaPoista
 28. ootpa itserakas. anna kaikkien hei opetella ihan itte? kyl ne tajuu sit ku ne on tarpeeks kaua tehny sitä mitä ne on just sillon halunnu. sä et voi tulla sanoo että älkää tehkö niin tai näin. sä et sitä päätä. sinuna oisin miettiny vähän ennenku meen julkaseen tämmöst lööperii.

  VastaaPoista
 29. kymmenes ano; MÄ HUUDAN HALLELUJAAAAAAAA oot mun kuningas. Ja niinku sanoin jo about monta kertaa et MINÄ olen kuvannu sillo aikoje alus tän tyylisiä ja voi tän hetkistä häpeäääää ELI mä yritän tosissani estää tällästä kamalaa kohtaloo tapahtumasta :DD paisti siinä tapaukses jos joku kokee tän omaks kuvaustyyliksensä, nii go for it, älä mieti mun mielipidettä, leuka pystyyn, my love !

  NII JA AAAAAAAAAAAA MUN KUVAT ON NIIN TÄYDELLISIÄ HEI KAIKKI ON MUA HUONOMPIA OON HOKENU SITÄ KOKO AIKA !!! come on avatkaa silmänne, sanoin että en pidä tälläsest kuvaustyylist, en sanonu et se on väärin. Right ? :)

  Ja viimeseks, mä arvostan joka ikistä kommenttia niin koko sydämmestäni koska ihan kuka vaa joka oikeesti laukoo mielipiteensä saa multa nii suurta kunniaa. Parempi sanoo kaikki mitä ajattelee kovaa ja korkeelta ku et pitää kaikki mielipiteet päänsä sisäl. Ootte iha mahtavia, i mean it, HUHHUH.

  Ja enya TÄMÄ ON TOTTA, mut vinoja kuvia on monen tyylisiä, ja veikkaan et nää yllämainitut ei ole harjotellu kameran oikeeta kallistuskulmaa kovinkaan pitikiä aikoja :D

  VastaaPoista
 30. tämmöstä ohejeistusta ehdottomasti lisää!! myös jotain tuutorii kuvien muokkauksesta ? :--)

  VastaaPoista
 31. Oot saanu ulostettuu mun ajatukset sun blogitekstiin!! :oo

  VastaaPoista
 32. kkiva blogi!:) käy kurkkaamas munki blogi:)

  http://janitainka.blogspot.com/

  VastaaPoista
 33. Rispektii niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin paljon tälle postaukselle ! :-Ddd ihan mahtavaaaaa!

  VastaaPoista
 34. Ihan asia tekstiä. Järkkäri on pakko saada kun se vaan on niin hiton coool ja kaikilla muillakin on sellainen WOHOO. ei se siitä kamerasta kiinni ole, itse olen ottanut puolet elämästäni kuvia pokkareilla ja kuvat on tuhat kertaa hienompia kuin nykyteinien järkkäritaidekuvat.

  PS, se kameran sisäinen salama on rakennettu sitä varten, että sillä otetaan kuvia vastavalossa. Eli 8-) Jos aurinko paistaa suoraan uuteen canoniinne, ja ihmettelette että miksi siitä kuvasta tuli niin musta, niin nyt se salama käyttöön. eli oikeasti sitä kuuluu käyttää juuri päin vastoin kuin ihmiset luulee.
  (jos siis tulee sellainen tilanne että aurinko paistaa suoraan kameraan eikä ole mitään mahdollisuuksia kääntyä toisinpäin hehhe)

  ja jos salamalla haluaa ottaa kuvia, niin se kiinnike siinä kameran päällä on juuri sitä varten että siihen ostetaan se kunnon salama.

  VastaaPoista
 35. ja BAAAAH oikeesti, jos olette hyviä valokuvaajia niin sitten otatte kuvia vaikka leivänpaahtimella ihan sama ! kunhan yritätte keskittyä siihen tilanteeseen ja mitä olette juuri tekemässä, laitatte _kuvaustilanteessa_ kunnon valaistuksen ja muutapaskaa, ei siinä sitä kameraa sitten enää paljon tarvi säädellä, eikä vaadi edes mitään ammattivalokuvaajan madskilzzejä laittaa sitä lamppua kunnolla ja valita kunnon kuvakulmat. toki, tekemällä oppii.

  Ja niinkuin oma valokuvauksenopettajani muinoin muistutti: jos haluaa hyvän kuvan, sinne kameraan otetaan yhdestä aiheesta mielellään enemmän kuin 30 kuvaa, ja niistä valitaan paras. Niin ne hyvät kuvat syntyvät.

  VastaaPoista
 36. Tästä puuttuu pitkällä valotusajalla leikkimiset! Tai no, automaatilla se on hieman vaikeaa.

  VastaaPoista
 37. vaikka tää onkin must vähän väkisinhauska ni oon silti ite meinannu kirjottaa täst samasta, riippuen siitä onko canon 1100d vai ei. hauska et joku muu on kiinnittäny huomioo just noihin samoihin linssisuojuksiin ja starbuckseihin, mä ite lisäisin siihen viel ponkesin pipon. mut niin oot varmaan sinäki aluks joutunu harjottelee miten niitä käytetään, ei voi heti ostaessa osata kaikkia toimintoja.

  VastaaPoista
 38. ahaha niin totta :---D tää oli mahtava

  VastaaPoista
 39. upeita kuvia sulla täällä! ja pakko vielä mainita, että myös sulla on super hyvän näkönen tukka! :-)

  http://tenminutesuntil.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIItooos ja mä tosiaan toivon et sä et viitta tän kyseisen postaukse kuvii :D heheeee mut hei kiitoooos suuresti anyways !

   Poista
 40. Apua mikä postaus, nauroin niin paljon..:-D Itelläni on 1000D ja vihaan noita kaikkia edellä mainittuja.. Pitää muistutella välillä, ettei vaan sorru, haha, no ei nyt. Rupes vaan hävettään tää http://nahkatakilla.blogspot.fi/2012/05/if-someone-says-i-love-you-to-you-and.html .. siellähän se mainstreamhipster-starbucks on ihku jeejee kahvi on parasta -logo vilahtaa.. Mutta huippupostaus ja huippublogi!

  VastaaPoista
 41. Aika tympiä katsoa postauksia jotka tehdään syyttävästi, nimeten mm. jokin halppis järkkäri kuten 1100D. itse kuvailen samanmoisella, enkä todellakaan mitää peiliteini kuvia, vaan yritän pitää yllä omaa harrastustani, vaikka omat(kaan) kuvat eivät välttämättä ole parhaita. MUTTA kameran olen itse ostanut eikä parempaankaan ole kaikilla varaa... En sano etteikö muilla saisi olla niin hienot välineet kuin tahtoo, mutta tietyn kamera mallin käyttäjiä ei ole tarpeen yleistää!!!!

  VastaaPoista

Kuvaan:
Canon EOS 450D
Canon EOS 550D

Objektiivit:
Canon EF-S 18-55
Samyang fisheye 8mm
Canon EF 50mm
Tamron AF DI 70-300mm

Muokkaan:
Picasa, Picnik, Photoscape, Photoshop

Lukijat

looking for something ?

Follow this blog with bloglovin